Polityka prywatności

FlatPyramid Polityka prywatności

Szanujemy prywatność naszych użytkowników i traktujemy ją z wysokim priorytetem FlatPyramid. Nie udostępniamy żadnych danych osobowych uzyskanych online bez uzyskania zgody użytkownika, który je przesłał, i nigdy tego nie zrobimy. Wszystkie informacje zebrane przez Flat Pyramid jest używany wyłącznie w celu zwiększenia funkcjonalności i poziomu usług, które jesteśmy w stanie zapewnić naszym użytkownikom. Nie przechowujemy danych karty kredytowej w naszej bazie danych, aby zapewnić bezpieczeństwo. Wszystkie transakcje używają szyfrowania SSL.

POLITYKA ANTY-SPAMOWA

Nienawidzimy niechcianych komercyjnych wiadomości e-mail w takim samym stopniu jak Ty. Znany również jako spam lub wiadomości-śmieci, jest niekorzystny dla społeczności internetowej. W pełni popieramy i stosujemy się do wymogów ustawy CAN-SPAM 2003 (Kontrolowanie napadu niezamówionej ustawy o pornografii i marketingu) oraz wszystkich innych obowiązujących niezamówionych przepisów dotyczących komercyjnych wiadomości e-mail. Jeśli subskrybujesz biuletyny elektroniczne lub inne komunikaty od nas lub naszej strony internetowej, zawsze będziesz miał możliwość natychmiastowego anulowania subskrypcji. Jeśli masz dodatkowe pytania, uwagi lub obawy, skontaktuj się z nami, wysyłając wiadomość e-mail w celu wsparcia [at]flatpyramid.com i przekazując nam informacje dotyczące Twojej troski.

SZCZEGÓŁOWA POLITYKA PRYWATNOŚCI

PROSZĘ PRZECZYTAJ. KORZYSTANIE Z NINIEJSZEJ STRONY INTERNETOWEJ PODLEGA NASTĘPUJĄCEJ POLITYCE PRYWATNOŚCI I STRONIE INTERNETOWEJ WARUNKI.

Zauważyłem

II. Dane osobowe, które gromadzimy

III. Subskrypcja biuletynu e-mail

IV. Konta użytkowników

V. Specjalne promocje i zakupy; Przesyłanie treści do publikacji

VI. Informacje zbierane przez inne środki lub media

VII. Informacje o innych ludziach

VIII. Obsługa klienta

IX. Informacje nieosobowe, które gromadzimy

X. Pliki cookie i technologia pokrewna

XI. Specjalna uwaga dotycząca dzieci pod 13

XII. Używanie, ujawnianie i udostępnianie informacji

za. Informacje niemające osobowości

b. Dane osobowe

XIII. Nasze zaangażowanie w bezpieczeństwo danych

XIV. Hiperłącza do iz innych witryn

XV. Zgoda na przetwarzanie w Stanach Zjednoczonych

XVI. Skontaktuj się z nami w sprawie prywatności

XVII. Powiadomienie o zmianach

XVIII. Zgodność z GDPR

____________________________________________________________________________

Zauważyłem „Strona internetowa” odnosi się do strony internetowej pod adresem https: // www.flatpyramid.com i wszystkie jego subdomeny oraz domeny pokrewne. Ta strona internetowa jest własnością lub jest zarządzana przez FlatPyramidi / lub jej spółki zależne w Stanach Zjednoczonych Ameryki (łącznie „FIRMA”). Niniejsza polityka prywatności („Polityka prywatności”) ma zastosowanie do informacji, które podajesz SPÓŁCE za pośrednictwem tej Witryny i / lub za pomocą innych usług (łącznie „Usługi”), które mogą być świadczone za pomocą innych środków lub mediów, w tym w zestawie poniżej i zgodnie z definicją w stosownym Regulamin lub inne warunki. Niniejsza Polityka prywatności ma na celu dostarczenie informacji o praktykach zarządzania informacjami w FIRMIE, w tym o typach gromadzonych informacji, sposobie ich wykorzystywania i ochrony oraz stopniu, w jakim możesz kontrolować utrzymanie i udostępnianie informacji. Korzystanie z jakiejkolwiek Usługi lub Witryny FIRMY oznacza akceptację niniejszej Polityki prywatności i wszelkich innych obowiązujących warunków. Niniejsza Polityka prywatności stanowi część i jest włączona przez odniesienie do Warunków korzystania z tej witryny.

II. Dane osobowe, które gromadzimy FIRMA szanuje Twoją prywatność i zobowiązuje się do ochrony danych osobowych, które podajesz w związku z korzystaniem z Witryn i Usług. Zebrane informacje umożliwiające identyfikację obejmują imię i nazwisko, adres wysyłki, adres rozliczeniowy, numery telefonów, adres e-mail i informacje o płatnościach, takie jak adres e-mail PayPal i numer karty kredytowej.

III. Subskrypcja biuletynu e-mail Aby subskrybować biuletyny e-mailowe, jeśli takie istnieją, musisz podać swój adres e-mail. Możesz również zostać poproszony o podanie innych informacji podczas subskrypcji.

IV. Konta użytkowników Aby skorzystać z naszego blogs, bilet wsparcia, czaty, fora dyskusyjne i niektóre inne Usługi, musisz się zarejestrować i utworzyć konto użytkownika („Konto użytkownika”). W większości przypadków nie ma kosztów utworzenia konta użytkownika. Możesz zostać poproszony o wybranie nazwy użytkownika, pseudonimu lub nazwy członka (każda, „Nazwa użytkownika”) i hasła. Podczas wybierania nazwy użytkownika nie używaj swojego prawdziwego nazwiska ani prawdziwego nazwiska innej osoby. Zostaniesz również poproszony o podanie pewnych danych osobowych i innych informacji o sobie, takich jak imię i nazwisko, data urodzenia, adres, numer telefonu i adres e-mail. Pamiętaj, że Twoja nazwa użytkownika będzie dostępna dla ogółu społeczeństwa internetowego, gdy będziesz uczestniczyć w niektórych usługach, takich jak blogs, bilet wsparcia, czaty, fora lub fora dyskusyjne, więc powinieneś zachować dyskrecję podczas korzystania z tych Usług.

Niniejsza Polityka prywatności nie ma zastosowania do żadnych informacji, które możesz ujawnić publicznie w takich Usługach. W niektórych przypadkach możesz utworzyć „profil publiczny”, który będzie dostępny dla innych w Internecie. Profile publiczne są zarządzane w całości przez Ciebie i ponosisz wyłączną odpowiedzialność za treść swojego profilu publicznego oraz jego status „publiczny” lub „prywatny”. Firma nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek działania lub zasady stron trzecich, które zbierają informacje, które użytkownicy mogą ujawniać na forach użytkowników lub w innych miejscach publicznych tej Witryny. Jesteś również odpowiedzialny za utrzymywanie i aktualizowanie informacji rejestracyjnych na swoim koncie użytkownika za pomocą aktualnych i kompletnych informacji.

Możesz uzyskać dostęp, edytować lub usunąć swój profil publiczny, logując się na swoje konto użytkownika i postępując zgodnie ze wskazówkami. Możesz także wysłać wiadomość e-mail, aby wesprzeć [at]flatpyramid.com lub otwórz bilet wsparcia zażądać dezaktywacji konta użytkownika. Zapoznaj się z naszymi ograniczeniami użytkowania i wytycznymi dla naszej społeczności blogs w „Wskazówki dotyczące publikowania blogów”Na stronie internetowej. Możesz zrezygnować z otrzymywania komercyjnych wiadomości e-mail ze strony internetowej, klikając link zawarty w takich wiadomościach e-mail wysłanych do Ciebie. Należy pamiętać, że nie zawsze jest możliwe całkowite usunięcie lub zmodyfikowanie informacji w naszych bazach danych. Ponadto możemy ustanowić politykę, zgodnie z którą informacje o użytkowniku są usuwane po upływie określonego czasu, a zatem informacje o użytkowniku mogą już nie istnieć w aktywnych bazach danych FIRMY. Ponadto, nawet jeśli zdecydujesz się zrezygnować z subskrypcji lub w inny sposób zmodyfikować ustawienia swojego konta użytkownika, FIRMA zastrzega sobie prawo do skontaktowania się z Tobą w sprawie Twojego konta i korzystania z tej witryny.

V. Specjalne promocje i zakupy; Przesyłanie treści do publikacji

Aby wziąć udział w niektórych usługach, takich jak loterie, konkursy i ankiety („Promocje specjalne”) lub dokonywać zakupów online („Zakupy”), musisz podać dane osobowe, takie jak imię i nazwisko, adres pocztowy, adres e-mail , numer telefonu i data urodzenia. Twoje dane mogą być gromadzone przez SPÓŁKĘ lub przez stronę trzecią, taką jak współsponsor lub sprzedawca zaangażowany lub świadczący usługi w związku z Promocją Specjalną lub partnerem e-commerce w przypadku Zakupu. Jeśli dokonasz zakupu lub weźmiesz udział w loterii lub innej promocji specjalnej na jednej z naszych stron lub za pośrednictwem naszych usług, FIRMA będzie gromadzić Twoje dane osobowe, a Ty zgadzasz się na przekazywanie nam informacji osobom trzecim, które świadczą określone usługi, takie jako przetwarzanie transakcji kartą kredytową, obsługa klienta, promocja lub zarządzanie loteriami, realizacja zamówienia i / lub dostarczanie nagród, zależnie od przypadku. (Jak dokładniej opisano poniżej w „Korzystanie, ujawnianie i udostępnianie informacji - informacje umożliwiające identyfikację osób”, osobom trzecim nie wolno wykorzystywać tych informacji do własnych celów marketingowych i / lub udostępniania, sprzedaży lub innego rozpowszechniania jakichkolwiek danych osobowych naszych klientów, chyba że zdecydujesz się na takie dodatkowe użycie i / lub ujawnienie przez osoby trzecie, zgodnie z ich odpowiednimi politykami prywatności.).

Ponadto, przystępując do loterii lub innej promocji specjalnej, zgadzasz się na oficjalne zasady regulujące loterie lub inną promocję specjalną, które mogą zawierać określone wymagania użytkownika, w tym, z wyjątkiem przypadków, gdy jest to zabronione przez prawo, zezwalające sponsorowi promocja wykorzystująca Twoje imię i nazwisko, głos lub podobieństwo w reklamie lub marketingu związanym z promocją. Jeśli dokonasz zakupu lub weźmiesz udział w promocji (takiej jak loteria), w której FIRMA uczestniczy w witrynie internetowej osoby trzeciej (lub za pośrednictwem innych środków lub środków), będziemy zbierać informacje od osoby trzeciej tylko wtedy, gdy wyrazisz na to zgodę. aby otrzymać dodatkowe informacje od nas, lub jesteśmy zobowiązani do spełnienia pewnych funkcji związanych z twoją działalnością (np. do wysłania zamówienia lub dostarczenia nagrody). Jeśli prześlesz do Witryny komentarz, fotografię lub inną treść, która ma być opublikowana, online lub offline (w tym na antenie, na DVD lub w innym formacie), możemy opublikować Twoje imię i nazwisko lub inne dane umożliwiające identyfikację w związku z publikacją treść i niniejszym uznajesz, że udzielasz nam na to zgody.

VI. Informacje zbierane przez inne środki lub media

W niektórych sytuacjach możemy również zbierać dane osobowe i inne informacje o Tobie za pośrednictwem innych środków, bezpośrednio lub pośrednio. Na przykład, jeśli uzyskasz dostęp do jakiejkolwiek zawartości FIRMY lub kupisz taką treść za pośrednictwem swojego operatora bezprzewodowego lub za pośrednictwem innej strony trzeciej, SPÓŁKA może zbierać informacje bezpośrednio od Ciebie lub przez stronę trzecią. Podobnie, jeśli korzystasz z naszego oprogramowania lub przekazujesz informacje innym firmom, które udostępniają informacje o swoich klientach, możemy zbierać dodatkowe informacje o Tobie. W każdym z tych przypadków SPÓŁKA zastosuje tę politykę do wszelkich danych osobowych.

VII. Informacje o innych ludziach

Niektóre strony internetowe i usługi FIRMY mogą poprosić o podanie danych osobowych innych osób. Jeśli przekażesz nam dane osobowe znajomego, lub twój znajomy poda Ci dane osobowe, aby wysłać wiadomość e-mail z funkcją ze strony internetowej, adresy e-mail, które podasz nam lub Twojemu przyjacielowi, nie będą wykorzystywane do wysyłania Tobie lub Twojemu przyjacielowi innych wiadomości e-mail, chyba że zostaną ujawnione w momencie dostarczania informacji. Zapis tej transakcji zostanie zachowany zgodnie z prawem i wymaganiami.

VIII. Obsługa klienta

Niektóre usługi mogą oferować wsparcie i pomoc techniczną za pośrednictwem centrów obsługi klienta przez telefon, czat online lub e-mail. Za każdym razem, gdy komunikujesz się z obsługą klienta, robisz to ze zrozumieniem, że operator może przeglądać i wprowadzać zmiany do informacji na Twoim koncie użytkownika, aby zapewnić potrzebną pomoc.

IX. Informacje nieosobowe, które gromadzimy

W ramach procesu rejestracji niektórych Usług możesz zostać poproszony o podanie informacji, które nie identyfikują Cię osobiście. Na przykład możesz zostać poproszony o podanie informacji dotyczących osobistych preferencji, zwyczajów zakupowych i tym podobnych. Informacje te są zazwyczaj opcjonalne, ale mogą być zawarte w profilu konta użytkownika. FIRMA żąda tych informacji, aby lepiej Cię zrozumieć i zwrócić uwagę na nowe usługi, programy lub oferty, które mogą Cię zainteresować. W wielu przypadkach FIRMA automatycznie gromadzi pewne dane, które nie pozwalają na identyfikację użytkownika, dotyczące korzystania z jego witryn i Usług.

FIRMA może gromadzić między innymi informacje dotyczące rodzaju przeglądarki internetowej lub używanego systemu operacyjnego komputera, nazwy domeny dostawcy usług internetowych, „ścieżki kliknięcia” za pośrednictwem witryn FIRMY lub „kliknięcia” z e -mail, Witryna lub reklama, która była połączona z lub z witryny FIRMY podczas odwiedzin, a także adres IP. W tym celu FIRMA może używać plików cookie i innych technologii (patrz poniżej). Jeśli korzystasz z naszych usług bezprzewodowych, możemy również automatycznie zbierać informacje, takie jak typ używanego urządzenia bezprzewodowego, numer identyfikacyjny telefonu komórkowego (przypisany przez operatora telekomunikacyjnego) i operatora telekomunikacyjnego. Korzystanie z naszych stron internetowych i usług oraz informacje przekazywane za pośrednictwem tych technologii będą anonimowe, chyba że użytkownik przekaże nam dane osobowe lub przekazał takie informacje w przeszłości.

X. Pliki cookie i technologia pokrewna

Strony lub wiadomości e-mail niniejszej Witryny mogą zawierać pliki cookie, sygnalizatory internetowe (znane również jako jasne gify) lub podobne technologie, gdy tylko staną się dostępne. Pliki cookie to pliki informacyjne, które Witryna może umieszczać na Twoim komputerze w celu zapewnienia rozszerzonej funkcjonalności. FIRMA może wykorzystywać pliki cookie do wielu celów, takich jak śledzenie wzorców korzystania ze strony internetowej, mierzenie skuteczności reklamy, ograniczanie wielokrotnych odpowiedzi i rejestracji, ułatwianie poruszania się po Witrynie oraz w ramach procesu weryfikacji lub przeglądu. Większość przeglądarek jest domyślnie ustawiona na akceptowanie ciasteczek. Większość przeglądarek umożliwia usuwanie plików cookie z dysku twardego komputera, blokowanie akceptacji plików cookie lub otrzymywanie ostrzeżenia przed zapisaniem pliku cookie. Powinieneś odwołać się do instrukcji przeglądarki, ekranu „Pomoc” lub podobnego zasobu, aby dowiedzieć się więcej na temat zarządzania plikami cookie i ewentualnie zresetować przeglądarkę, aby odrzucić wszystkie pliki cookie lub wskazać, kiedy plik cookie jest wysyłany, wskazując to w preferencjach, opcje lub podobne podobne menu w przeglądarce. Możliwe jest jednak, że niektóre części tej witryny nie będą działać poprawnie, jeśli wyłączysz pliki cookie i możesz nie być w stanie skorzystać z niektórych funkcji tej witryny. Jeśli masz jakiekolwiek pytania dotyczące wyłączania plików cookie, powinieneś skonsultować się z dostawcą / producentem przeglądarki.

Strony internetowe SPÓŁKI mogą zawierać reklamy osób trzecich i ich produktów, a reklamy osób trzecich mogą zawierać plik cookie lub sygnał nawigacyjny udostępniany przez stronę trzecią.

FIRMA nie kontroluje plików cookie w takich reklamach osób trzecich, a odwiedzający są zachęcani do sprawdzania polityki prywatności reklamodawców i / lub usług reklamowych, aby dowiedzieć się o ich stosowaniu plików cookie i innych technologii.

Polityka prywatności FIRMY nie obejmuje wykorzystywania informacji zebranych od Ciebie przez zewnętrzne serwery reklamowe. Firmy te mogą wykorzystywać informacje (nie włączając Twojego imienia i nazwiska, adresu, adresu e-mail lub numeru telefonu) o twoich wizytach na tej i innych stronach internetowych w celu dostarczania reklam na tej stronie i innych stronach o towarach i usługach, które mogą być interesujące dla ty. Web beacon to niewielki obraz graficzny, który pozwala stronie, która ustawiła web beacon, monitorować i zbierać pewne informacje o widzu strony internetowej, dokumencie internetowym lub wiadomości e-mail, takie jak typ przeglądarki żądającej internetu sygnał nawigacyjny, adres IP komputera, do którego wysyłany jest sygnał nawigacyjny, oraz czas, w którym sygnał sieciowy był oglądany. Sygnały nawigacyjne sieci Web mogą być bardzo małe i niewidoczne dla użytkownika, ale generalnie każdy obraz elektroniczny widziany jako część strony internetowej lub wiadomości e-mail, w tym treści oparte na kodzie HTML, może działać jako sygnał nawigacyjny. SPÓŁKA może wykorzystywać sygnały nawigacyjne do liczenia odwiedzających strony internetowe w Witrynie lub do monitorowania sposobu, w jaki nasi użytkownicy nawigują po Witrynie, a FIRMA może umieszczać sygnały nawigacyjne w wiadomościach e-mail w celu obliczenia, ile wysłanych wiadomości zostało faktycznie otwartych działał lub przekazywał.

XI. Specjalna uwaga dotycząca dzieci pod 13

FIRMA uznaje wrażliwość danych osobowych na dzieci poniżej wieku 13 i dlatego zapewnia to specjalne powiadomienie. FIRMA zobowiązuje się do przestrzegania wszystkich obowiązujących przepisów i regulacji dotyczących dzieci, w tym Ustawy o ochronie prywatności dzieci w Internecie („COPPA”). Z wyjątkiem ograniczonych okoliczności dozwolonych przez COPPA, FIRMA nie będzie świadomie zbierać, utrzymywać ani ujawniać żadnych danych umożliwiających identyfikację od dziecka pod 13 bez uzyskania uprzedniej zgody rodzica lub opiekuna prawnego tego dziecka. Jeśli jesteś rodzicem lub opiekunem, który odkrył, że Twoje dziecko w wieku poniżej 13 przekazało swoje dane umożliwiające identyfikację bez Twojej zgody lub zgody, FIRMA podejmie uzasadnione starania, aby usunąć te informacje z aktywnej listy na Twoje żądanie. Aby zażądać usunięcia informacji o swoim dziecku, wyślij e-mail na adres [at]flatpyramid.com i pamiętaj o podaniu w wiadomości tej samej nazwy użytkownika i hasła i / lub adresu e-mail, który przesłało Twoje dziecko. FIRMA zachęca rodziców i opiekunów do spędzania czasu online ze swoimi dziećmi, aby zaznajomić się z rodzajami treści dostępnych na stronach internetowych FIRMY i ogólnie w Internecie.

XII. Używanie, ujawnianie i udostępnianie informacji

za. Informacje niemające osobowości

Od czasu do czasu SPÓŁKA może wykorzystywać i udostępniać stronom trzecim zagregowane, nieosobowe dane użytkownika, aby pokazać ogólne informacje demograficzne i preferencyjne wśród użytkowników witryn internetowych FIRMY. Podczas odwiedzania lub pobierania informacji z tej witryny internetowej nasze serwery internetowe mogą automatycznie zbierać informacje o użytkowaniu witryny. Informacje na temat korzystania ze strony internetowej nie są danymi osobowymi, które opisują sposób, w jaki nasi użytkownicy korzystają ze strony internetowej. Może obejmować liczbę i częstotliwość odwiedzin każdej strony internetowej oraz długość ich pobytu, typ przeglądarki, dane odsyłające, które identyfikują odwiedzaną stronę przed i po odwiedzeniu Witryny, oraz adresy IP (patrz poniżej, aby uzyskać więcej informacji na temat IP adresy). FIRMA może wykorzystywać adresy IP do wielu celów, takich jak administrowanie systemem, w celu ogólnego określenia lokalizacji serwera, zgłaszania zbiorczych informacji naszym partnerom biznesowym lub audytu korzystania z Witryny. Możemy również określić rozdzielczość ekranu i dostępną technologię w celu dostarczenia najbardziej odpowiedniej wersji strony internetowej, poczty e-mail lub podobnej usługi.

b. Dane osobowe

FIRMA wykorzystuje informacje o Tobie, aby dostarczyć żądane Usługi, informować Cię o zmianach mających wpływ na nasze Usługi lub Twoje konto, informować Cię o innych Usługach lub ofertach, w których możesz być zainteresowany, oraz ulepszać i ulepszać nasze strony i Usługi . Jeśli przekażesz FIRMIE informacje umożliwiające identyfikację, podejmiemy wszelkie uzasadnione i odpowiednie kroki w celu ochrony przed nieautoryzowanym ujawnieniem. Jeśli zdecydujesz się na otrzymywanie od nas wiadomości e-mail, zawsze możesz zrezygnować z przyszłych wiadomości marketingowych, postępując zgodnie ze wskazówkami zawartymi w każdej wiadomości, aby „wypisać się”. Jeśli jednak zdecydujesz się zrezygnować z wiadomości marketingowych, zastrzegamy sobie prawo do skontaktowania się z Tobą w sprawie stanu Twojego konta, pomocy technicznej, informacji o produkcie, zmian warunków kont i wszelkich innych kwestii, które mogą mieć wpływ na nasze usługi dla Ciebie i / lub jakiekolwiek produkty zakupione u nas lub zarejestrowane u nas, zależnie od okoliczności.

Zgodnie z Warunkami korzystania z usługi, zostaniesz uznany za osobę, która wyraziła zgodę na ujawnienie i wykorzystanie przez kolejnego właściciela lub operatora Witryny lub Usługi FIRMY wszelkich informacji o Tobie zawartych w odpowiedniej bazie danych FIRMY, jeśli FIRMA lub jedna z jej firm ceduje swoje prawa i obowiązki dotyczące wszelkich informacji w momencie połączenia, nabycia lub sprzedaży wszystkich lub zasadniczo wszystkich aktywów spółki lub takiej SPÓŁKI związanych z odpowiednią witryną lub usługą kolejnemu właścicielowi lub operator. W przypadku takiej fuzji, przejęcia lub sprzedaży, dalsze korzystanie z Witryny lub powiązanej Usługi oznacza zgodę na przestrzeganie Warunków i Zasad, Polityki Prywatności Kalifornii i Polityki Prywatności kolejnego właściciela lub operatora Serwisu lub Serwisu . SPÓŁKA i jej spółki mogą współpracować w celu dostarczania części stron internetowych FIRMY i niektórych Usług (np. W celu realizacji nagród wygranych w loteriach lub w celu zapewnienia innej obsługi Usługi). Firmy te będą przetwarzać dane osobowe użytkownika zgodnie z niniejszą polityką prywatności.

Jak stwierdzono powyżej w „Dane osobowe, które gromadzimy - specjalne promocje i zakupy; Przesyłanie treści do publikacji”FIRMA może również współpracować ze stronami trzecimi w celu świadczenia niektórych Usług na naszych Stronach internetowych. W związku z tymi Usługami uznajesz, że zgadzasz się na dzielenie się twoimi informacjami ze stronami trzecimi, które świadczą usługi, takie jak przetwarzanie transakcji kartą kredytową, obsługa klienta, administrowanie promocjami, realizacja zamówień i / lub dostarczanie nagród, zależnie od okoliczności. Osoby trzecie, które świadczą lub uczestniczą w Usługach na FIRMIE Witryny internetowe nie mogą wykorzystywać danych osobowych naszych klientów do celów marketingowych i / lub udostępniania, sprzedaży lub innego wykorzystywania takich informacji, chyba że zdecydują się Państwo na marketing, udostępnianie lub inne zastosowania przez osoby trzecie.

Jeśli nie chcesz, aby Twoje informacje były wykorzystywane do celów marketingowych (lub innych celów niezwiązanych ze świadczeniem Usług COMPANY) przez stronę trzecią, która uczestniczy w Usłudze na jednej z naszych witryn, nie decyduj się na takie wykorzystanie przez tę stronę trzecią podczas rejestracji w celu uczestnictwa w Usłudze. Pamiętaj, że za każdym razem, gdy zdecydujesz się otrzymywać przyszłe wiadomości od strony trzeciej, Twoje informacje będą podlegać polityce prywatności strony trzeciej. Jeśli później zdecydujesz, że nie chcesz, aby ta strona trzecia korzystała z twoich informacji, musisz skontaktować się bezpośrednio z osobą trzecią, ponieważ nie mamy kontroli nad tym, w jaki sposób osoby trzecie wykorzystują informacje. Powinieneś zawsze zapoznać się z polityką prywatności każdej ze stron, która zbiera twoje informacje, aby ustalić, w jaki sposób ten podmiot będzie obsługiwał Twoje dane.

FIRMA nie będzie udostępniać, sprzedawać, wynajmować ani ujawniać żadnych danych osobowych, które zebraliśmy, z wyjątkiem przypadków określonych w niniejszym dokumencie lub w następujących przypadkach; 1), w którym dostarczamy firmom, z którymi mamy powiązania, z Twoimi informacjami w celu zaoferowania Ci usług, które naszym zdaniem mogą Cię zainteresować, i którzy mogą następnie skontaktować się z Tobą telefonicznie lub pocztą bezpośrednią (chyba że zrezygnowałeś z ich programów marketingowych pod procedury przez nich określone - patrz nasza Prawa do prywatności w Kalifornii poniżej, aby uzyskać więcej informacji); 2), gdzie zgodnie z prawem, procesem prawnym lub nakazem sądowym jesteśmy zobowiązani do ujawnienia; 3), w których ujawnienie jest konieczne do zidentyfikowania, skontaktowania się lub wniesienia powództwa przeciwko osobie, która może wyrządzić lub wyrządzić szkodę lub naruszać prawa lub własność SPÓŁKI, innych użytkowników Witryny FIRMY lub kogokolwiek innego; lub 4), aby odpowiedzieć na zapytanie, prośbę lub skargę, które złożyłeś. FIRMA może również wykorzystywać adresy IP, które gromadzi we współpracy z dostawcami usług internetowych, w celu identyfikacji użytkowników, jeśli uznamy to za konieczne do przestrzegania prawa, egzekwowania zgodności z niniejszą Polityką prywatności lub naszymi Warunkami korzystania z usługi, lub w celu ochrony naszych witryn, klientów lub inni.

CALIFORNIA PRAWA PRYWATNOŚCI

Jeśli jesteś mieszkańcem Kalifornii i naszym klientem, Cal. Civ. Kod § 1798.83 zezwala na żądanie pewnych informacji o naszym ujawnianiu danych osobowych osobom trzecim w celach marketingu bezpośredniego. Aby poprosić o te informacje, wyślij wiadomość e-mail na adres support [at]flatpyramid. Com.

XIII. Nasze zaangażowanie w bezpieczeństwo danych

Podczas gdy FIRMA podejmuje uzasadnione i odpowiednie środki ostrożności w celu ochrony twoich danych osobowych przed nieautoryzowanym ujawnieniem i zapobieżenia możliwym naruszeniom bezpieczeństwa na naszych stronach internetowych, usługach i bazach danych klientów, żadna strona internetowa, transmisja internetowa, system komputerowy lub połączenie bezprzewodowe nie jest całkowicie bezpieczne. W związku z tym FIRMA nie może zagwarantować, że nieautoryzowany dostęp, włamanie, utrata danych lub inne naruszenia nigdy nie wystąpią. Korzystanie z FIRMY Strony internetowe i usługi są na własne ryzyko. FIRMA wzywa Cię do podjęcia kroków w celu zapewnienia bezpieczeństwa informacji poprzez zapamiętanie hasła lub przechowywanie go w bezpiecznym miejscu (niezależnie od informacji o koncie), wylogowanie się z konta użytkownika i zamknięcie przeglądarki internetowej. Za każdym razem, gdy podasz FIRMIE poufne lub poufne informacje (na przykład numery kart kredytowych w przypadku Zakupów), FIRMA podejmie uzasadnione handlowo kroki w celu ochrony informacji poprzez ustanowienie bezpiecznego połączenia z przeglądarką internetową. FIRMA stosuje technologię zabezpieczeń zwaną bezpieczną warstwą gniazda („SSL”) w celu ochrony przesyłania informacji o płatnościach do witryny. O ile nie określono inaczej w niniejszym dokumencie lub na Stronie internetowej, w której dokonujesz zakupu, numery kart kredytowych są wykorzystywane wyłącznie do przetwarzania płatności i nie są przechowywane w celach marketingowych.

XIV. Hiperłącza do iz innych witryn

Witryny FIRMY mogą tworzyć ramki i / lub zawierać łącza do lub reklamy o witrynach innych niż FIRMA. Inne strony mogą również odwoływać się, reklamować lub linkować do stron internetowych FIRMY. FIRMA nie popiera ani nie sponsoruje innych stron internetowych, nie ponosi odpowiedzialności za praktyki dotyczące prywatności lub treści witryn innych niż FIRMA, wyraźnie zrzeka się wszelkich oświadczeń lub zapewnień składanych na takich stronach internetowych oraz zaprzecza i zrzeka się wszelkiej odpowiedzialności związanej z korzystaniem z treści na takich innych stronach i reklamach.

XV. Zgoda na przetwarzanie w Stanach Zjednoczonych

Udostępniając FIRMIE dowolne dane osobowe, wszyscy użytkownicy, w tym między innymi użytkownicy w państwach członkowskich Unii Europejskiej, w pełni rozumieją i jednoznacznie wyrażają zgodę na niniejszą politykę prywatności oraz na gromadzenie, przechowywanie i przetwarzanie takich informacji w Stany Zjednoczone Ameryki.

XVI. Skontaktuj się z nami w sprawie prywatności

FIRMA zajmuje się ochroną twoich danych osobowych i z zadowoleniem przyjmuje komentarze i pytania dotyczące niniejszej polityki prywatności. Możesz wysłać e-mailem swoje pytania lub komentarze do: support [at]flatpyramid.com Należy pamiętać, że informacje przesyłane do Witryny za pośrednictwem „skontaktuj się z nami”, „pomocy” lub innego podobnego adresu e-mail lub formularza niekoniecznie otrzymają odpowiedź. Nie będziemy wykorzystywać informacji dostarczonych na te adresy e-mail lub formularze do celów marketingowych niezwiązanych z Twoim żądaniem.

XVII. Powiadomienie o zmianach

FIRMA zastrzega sobie prawo do zmiany niniejszej polityki prywatności i jej warunków w dowolnym momencie. W przypadku jakiejkolwiek istotnej zmiany w Polityce prywatności, zastąpimy link „Polityka prywatności” na stronie głównej naszych witryn linkiem „Zaktualizowana polityka prywatności” na nie mniej niż 30 dni. Wszelkie zmiany w Polityce prywatności i / lub Warunkach świadczenia usług będą skuteczne po ich opublikowaniu, a dalsze korzystanie z dowolnej Witryny lub Usługi FIRMY po opublikowaniu będzie stanowiło akceptację tych zmian i zgodę na ich związanie.

XVII. Zgodność z GDPR

za. Wprowadzenie

Ogólne rozporządzenie UE o ochronie danych („GDPR”) weszło w życie w całej Unii Europejskiej w sprawie 25th May 2018 i niesie ze sobą najbardziej znaczące zmiany w prawie ochrony danych w ciągu dwóch dekad. Opierając się na poszanowaniu prywatności od samego początku i podejściu opartym na ryzyku, GDPR został zaprojektowany, aby spełnić wymagania ery cyfrowej. 21st Century niesie ze sobą szersze wykorzystanie technologii, nowe definicje danych osobowych oraz znaczny wzrost przetwarzania transgranicznego. Nowe rozporządzenie ma na celu standaryzację przepisów dotyczących ochrony danych i ich przetwarzania w całej UE; zapewnienie jednostkom silniejszych, bardziej spójnych praw dostępu do danych osobowych i ich kontroli.

b. Nasze zaangażowanie

FIRMA zobowiązuje się do zapewnienia bezpieczeństwa i ochrony przetwarzanych danych osobowych oraz do zapewnienia zgodnego i spójnego podejścia do ochrony danych. Zawsze dysponowaliśmy solidnym i skutecznym programem ochrony danych, który jest zgodny z obowiązującym prawem i przestrzega zasad ochrony danych. Uznaliśmy jednak nasze obowiązki w zakresie aktualizacji i rozszerzania tego programu, aby spełnić zarówno wymagania GDPR, jak i amerykańskich przepisów dotyczących prywatności. FIRMA dokłada wszelkich starań, aby chronić dane osobowe w ramach naszych kompetencji i stale rozwijać system ochrony danych, który jest skuteczny, dostosowany do celu i świadczy o zrozumieniu i uznaniu dla nowych przepisów. Nasze przygotowania, zmiany i zgodność z GDPR zostały podsumowane w niniejszym oświadczeniu i obejmują opracowanie i wdrożenie nowych ról, zasad, procedur, kontroli i środków ochrony danych w celu zapewnienia maksymalnej i ciągłej zgodności.

do. Jak przygotowaliśmy się do GDPR

FIRMA ma już stały poziom ochrony danych i bezpieczeństwa w naszej organizacji, jednak naszym celem jest zapewnienie pełnej zgodności z GDPR przez 25th May 2018. Nasze przygotowanie obejmuje: -

  • Audyt informacji - przeprowadzenie audytu informacji obejmującego całą firmę w celu zidentyfikowania i oceny przechowywanych przez nas danych osobowych, skąd pochodzą, jak i dlaczego są przetwarzane oraz czy i komu są ujawniane.
  • Polityk i Procedur - rewizja zasad i procedur ochrony danych w celu spełnienia wymagań i standardów GDPR oraz wszelkich stosownych przepisów o ochronie danych, w tym: -
    • Ochrona danych - Nasz główny dokument dotyczący polityki i procedur ochrony danych został poddany przeglądowi, aby spełnić normy i wymogi rozporządzenia w sprawie PKB. Wprowadzono środki w zakresie rozliczalności i zarządzania, aby zapewnić zrozumienie i odpowiednie rozpowszechnienie i udokumentowanie naszych obowiązków i odpowiedzialności; ze szczególnym naciskiem na poszanowanie prywatności od samego początku i praw osób fizycznych.
    • Przechowywanie i kasowanie danych - zaktualizowaliśmy naszą politykę przechowywania i harmonogram, aby zapewnić przestrzeganie zasad „minimalizacji danych” i „ograniczenia przechowywania” oraz że dane osobowe są przechowywane, archiwizowane i niszczone w sposób zgodny i etyczny. Dysponujemy specjalnymi procedurami wymazywania, aby spełnić nowe zobowiązanie „Prawo do usunięcia” i jesteśmy świadomi, kiedy mają zastosowanie te i inne prawa podmiotu danych; wraz z wszelkimi wyjątkami, terminami odpowiedzi i obowiązkami powiadamiania.
    • Naruszenie danych - nasze procedury naruszenia zapewniają, że posiadamy zabezpieczenia i środki umożliwiające identyfikację, ocenę, badanie i zgłaszanie wszelkich naruszeń danych osobowych w możliwie najkrótszym czasie. Nasze procedury są solidne i zostały rozpowszechnione wśród wszystkich pracowników, dzięki czemu są oni świadomi linii raportowania i kroków, które należy wykonać.
    • Przesyłanie danych międzynarodowych i ujawnianie informacji przez osoby trzecie - tam, gdzie SPÓŁKA przechowuje lub przekazuje dane osobowe poza UE, dysponujemy solidnymi procedurami i środkami zabezpieczającymi w celu zabezpieczenia, szyfrowania i utrzymania integralności danych. Nasze procedury obejmują ciągły przegląd krajów o wystarczających decyzjach w sprawie adekwatności, a także przepisy dotyczące wiążących reguł korporacyjnych; standardowe klauzule ochrony danych lub zatwierdzone kodeksy postępowania dla tych krajów bez. Przeprowadzamy ścisłe kontrole due diligence ze wszystkimi odbiorcami danych osobowych, aby ocenić i zweryfikować, czy posiadają odpowiednie zabezpieczenia w celu ochrony informacji, zapewnić egzekwowalne prawa osób, których dane dotyczą, oraz mieć skuteczne środki prawne dla osób, których dane dotyczą, w stosownych przypadkach.
    • Żądanie dostępu do tematu (SAR) - zrewidowaliśmy nasze procedury SAR, aby dostosować zmienione ramy czasowe 30 do dostarczenia wymaganych informacji i do bezpłatnego udostępnienia tego przepisu. Nasze nowe procedury opisują, w jaki sposób zweryfikować osobę, której dane dotyczą, jakie kroki należy podjąć w celu rozpatrzenia wniosku o dostęp, jakie wyjątki mają zastosowanie oraz zestaw szablonów odpowiedzi, aby zapewnić zgodność, spójność i adekwatność komunikacji z osobami, których dane dotyczą.
  • Podstawa prawna przetwarzania - dokonujemy przeglądu wszystkich czynności przetwarzania w celu określenia podstawy prawnej przetwarzania i zapewnienia, że ​​każda podstawa jest odpowiednia dla działalności, której dotyczy. Tam, gdzie ma to zastosowanie, prowadzimy również ewidencję naszych działań związanych z przetwarzaniem, zapewniając, że nasze zobowiązania wynikające z Artykułu 30 RODO i Harmonogramu 1 ustawy o ochronie danych są spełnione.
  • Polityka prywatności / Polityka prywatności - zrewidowaliśmy nasze Informacje o ochronie prywatności w celu zapewnienia zgodności z GDPR, zapewniając, że wszystkie osoby, których dane osobowe przetwarzamy, zostały poinformowane o tym, dlaczego ich potrzebujemy, w jaki sposób są wykorzystywane, jakie są ich prawa, komu informacje te są ujawniane oraz jakie środki ochronne są stosowane w celu ochrony ich informacji.
  • Uzyskanie zgody - zrewidowaliśmy nasze mechanizmy zgody w celu uzyskania danych osobowych, upewniając się, że osoby rozumieją, co dostarczają, dlaczego iw jaki sposób z nich korzystamy i dając jasne, zdefiniowane sposoby wyrażenia zgody na przetwarzanie ich danych. Opracowaliśmy rygorystyczne procedury rejestrowania zgody, upewniając się, że możemy udowodnić, że zgadzamy się na potwierdzenie, wraz z zapisami czasu i daty; oraz łatwy do zobaczenia i dostępu sposób na wycofanie zgody w dowolnym momencie.
  • Marketing bezpośredni - dokonaliśmy przeglądu sformułowań i procesów marketingu bezpośredniego, w tym jasnych mechanizmów opt-in dla subskrypcji marketingowych; wyraźne powiadomienie i metoda rezygnacji z subskrypcji oraz udostępnianie funkcji wypisywania się ze wszystkich kolejnych materiałów marketingowych
  • Ocena wpływu na ochronę danych (DPIA) - gdzie przetwarzamy dane osobowe uważane za obarczone wysokim ryzykiem, wiążą się z przetwarzaniem na dużą skalę lub zawierają dane kategorii specjalnej / dane skazujące za przestępstwo; opracowaliśmy rygorystyczne procedury i szablony oceny do przeprowadzania ocen wpływu, które są w pełni zgodne z wymogami artykułu 35 GDPR. Wdrożyliśmy procesy dokumentowania, które rejestrują każdą ocenę, pozwalają ocenić ryzyko związane z przetwarzaniem i wdrożyć środki łagodzące w celu zmniejszenia ryzyka dla osoby, której dane dotyczą.
  • Umowy procesorów - w przypadku, gdy korzystamy z usług osób trzecich do przetwarzania danych osobowych w naszym imieniu (np. Listy płac, rekrutacja, hosting itp.), Opracowaliśmy zgodne umowy dotyczące procesorów i procedury należytej staranności, aby zapewnić, że oni (i my) spełniają i rozumieją ich / nasze zobowiązania w zakresie PKBR. Środki te obejmują wstępne i bieżące przeglądy świadczonej usługi, konieczność przetwarzania, obowiązujące środki techniczne i organizacyjne oraz zgodność z rozporządzeniem w sprawie PKB.
  • Dane kategorii specjalnych- tam, gdzie uzyskujemy i przetwarzamy informacje o specjalnych kategoriach, robimy to w pełnej zgodności z wymaganiami art. 9 i stosujemy szyfrowanie i ochronę wszystkich takich danych na wysokim poziomie. Dane kategorii specjalnej są przetwarzane tylko wtedy, gdy jest to konieczne i są przetwarzane tylko wtedy, gdy najpierw zidentyfikowaliśmy odpowiednią podstawę dla artykułu 9 (2) lub warunek dotyczący ochrony danych 1. W przypadku, gdy polegamy na zgodzie na przetwarzanie, jest to jednoznaczne i weryfikowane przez podpis, z prawem do modyfikacji lub usunięcia zgody wyraźnie oznakowanej.

do. Prawa podmiotu danych

Oprócz zasad i procedur wymienionych powyżej, które zapewniają osobom fizycznym możliwość egzekwowania ich praw do ochrony danych, udostępniamy łatwo dostępne informacje za pośrednictwem naszej strony internetowej dotyczące prawa jednostki do dostępu do wszelkich danych osobowych przetwarzanych przez nią w FIRMIE i do żądania informacji o: -

  • Jakie dane osobowe przechowujemy na ich temat
  • Cele przetwarzania
  • Kategorie danych osobowych, których to dotyczy
  • Odbiorcy, którym dane osobowe zostały / zostaną ujawnione
  • Jak długo zamierzamy przechowywać Twoje dane osobowe
  • Jeśli nie zbieraliśmy danych bezpośrednio z nich, informacje o źródle
  • Prawo do poprawienia lub uzupełnienia niekompletnych lub niedokładnych danych i procesu ich żądania
  • Prawo do żądania usunięcia danych osobowych (w stosownych przypadkach) lub do ograniczenia przetwarzania zgodnie z przepisami o ochronie danych, a także do sprzeciwu wobec jakiegokolwiek marketingu bezpośredniego od nas i do uzyskania informacji o wszelkich automatycznych decyzjach, z których korzystamy
  • Prawo do złożenia skargi lub odwołania się do sądu i do kontaktu w takich przypadkach

re. Bezpieczeństwo informacji oraz środki techniczne i organizacyjne

FIRMA bardzo poważnie traktuje prywatność i bezpieczeństwo osób i ich danych osobowych oraz podejmuje wszelkie rozsądne środki i środki ostrożności w celu ochrony i zabezpieczenia przetwarzanych przez nas danych osobowych. Dysponujemy solidnymi zasadami i procedurami bezpieczeństwa informacji w celu ochrony danych osobowych przed nieautoryzowanym dostępem, zmianą, ujawnieniem lub zniszczeniem i mamy kilka warstw środków bezpieczeństwa, w tym: szyfrowaną komunikację przy użyciu bezpiecznej warstwy gniazda (SSL), kontrolę dostępu użytkowników, wymuszoną politykę haseł , szyfrowanie haseł, pseudonimizacja, ograniczony dostęp do informacji, uwierzytelnianie itp.

mi. Role GDPR i pracownicy

FIRMA wyznaczyła inspektora ochrony danych (DPO) i wyznaczyła zespół ds. Ochrony danych, który opracuje i wdroży nasz plan działania w celu przestrzegania nowego rozporządzenia o ochronie danych. Zespół jest odpowiedzialny za promowanie świadomości na temat PKBR w całej organizacji, ocenę gotowości GDPR, identyfikację obszarów luki i wdrażanie nowych polityk, procedur i środków. FIRMA zdaje sobie sprawę, że ciągła świadomość i zrozumienie pracowników ma kluczowe znaczenie dla ciągłej zgodności GDPR i zaangażowały naszych pracowników w nasze plany przygotowawcze. Wdrożyliśmy program szkoleń dla pracowników specyficzny dla tego, który zostanie dostarczony wszystkim pracownikom przed May 25th, 2018 i stanowi część naszego programu szkoleń wprowadzających i rocznych. Jeśli masz jakiekolwiek pytania dotyczące naszego przygotowania do GDPR, skontaktuj się z naszym inspektorem ochrony danych (DPO).